Marinmuseum.

Marinmuseum

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia. Grunden till museet lades redan 1752 när kung Adolf Fredrik instiftade flottans modellkammare där man främst samlade de skeppsmodeller som framställdes av varje fartyg.

 

Köpcentrum

Innan du besöker Karlskrona, se gärna en vacker flygfilm över Karlskronas skärgård.

Samarbete med Verkö Kajak!

Från och med Valborg påbörjar vi ett samarbete med Verkö Kajak. Du kommer att ha möjlighet att bo hos oss på Birgittas Bed & Breakfast samtidigt som du hyr kajak från Verkö Kajak. Långö ligger centralt i Karlskronas vackra skärgård och med enbart ett fåtal minuter ifrån Karlskronas kärna. Kajakerna kommer leverade till Långö så du som gäst inte behöver oroa dig över hur du ska frakta kajakerna. Väl på Långö är det enbart ett fåtal meter till havet innan du kan sjösätta kajaken vid eget önskemål. Det finns gott om plats på tomten att förvara kajakerna.

För mer information om Verkö Kajak, besök: www.verkokajak.se

 

Blekinge museum

Museet ligger centralt i Karlskrona vid Fisktorget där skärgårdsbåtarna lägger till. I raden av hus längs Fisktorget finns utställningar om länet. Här visas också tillfälliga utställningar av skiftande slag. I Grevagården visas utställningen ”I 1700-talets Blekinge”. Här finns även museets arkiv och bibliotek.

Museets öppna och tillgängliga föremålsmagasin
och fotoarkiv hittar du på Rosenholmsområdet
utanför Karlskrona. På sommaren är museigården
spelplatsen för allehanda konserter, evenemang
och spektakel.


 

Wämöparken

Wämöparken

2010 firade Wämöparken 100-års jubileum. Parken invigdes 1910 och återspeglar liksom förebilden i Stockholm den tidens nationalromantiska anda. Redan tidigare har parken en historia som militärt övningsområde och som mötesplats för arbetarrörelsen under dess framväxt i slutet av 1800-talet. Förutom nöjesparken, de historiska byggnaderna och den vackra naturen finns sedan något år tillbaka en djurpark som främst visar den traditionella svenska husdjursfaunan.